[...] znajde odp na moje pytania i wątpilosci ;p no i oczywiscie dieta, wiem ze glodowki itd nic nie dadza ^^ czy np na sniadanie platki + owoc pozniej na obiad np ryż brązowy warzywa mięso jakies ( ryba kurczak na parze) na kolacje warzywa lub owoc lub jogurt beda dobra dietą czy raczej tak jak wiekszosc os tutaj ulozyc diete redukcyjna ;> ja [...]
[...] zwanych karotenoidami. To właśnie one nadają roślinom, a wśród nich owocom i warzywom, żółtą, pomarańczową i czerwoną barwę. Karotenoidy występują także w zielonych warzywach liściastych, lecz ich zabarwienie jest maskowane przez zielony chlorofil. Ich obecność ujawnia się jesienią kiedy rośliny przestają produkować chlorofil i ich [...]
[...] zatem ludzie nie żywią się bezpośrednio roślinami? Dr Miller uważał, że aby otrzymać pełnowartościowe pożywienie niezbędne do zachowania zdrowia wystarczą zboże, fasola i warzywa. Pokutuje wciąż przekonanie, że pełnowartościowe białko zwierzęce jest „lepsze" niż białko roślinne. W rzeczywistości niektóre rośliny także zawierają kompletne [...]
[...] którą część botaniczną się jada, np.: korzeniowe, liściaste, rośliny strączkowe, a także po uwzględnieniu przydatności kulinarnej, skrobiowe. Pod względem wartości odżywczej warzywa składają się w 78-95 % z wody, dzięki czemu większość zalicza się do grupy produktów niskokalorycznych. Ilość białka obecna w warzywach jest niewielka, średnio wynosi [...]
[...] ---------- WARZYWA Grupa warzyw odpowiednich dla grupy 0 jest liczna i stanowi bardzo istotny składnik diety. Mimo to niektóre z warzyw mogą stwarzac problemy. Niektóre warzywa z rodziny Brassica - kapusta, brukselka, kalafior i gorczyca - mogą ujemnie wpływac na funkcje tarczycy, z którą i tak zwyczajnie nie dzieje sie najlepiej w przypadku [...]
[...] zatem potrzebuje mniej węglowodanów. Jest ona tak jak wspomniałem na początku, mało urozmaicona lecz mi smakuje i nie nudzi się przez to iż zmieniam dodatki takie jak warzywa. a co najważniejsze nie jest droga w utrzymaniu. Zatem przejdźmy do opisu mojej diety. 1) Śniadanie 8:00/9:00 - Płatki owsiane 50g - 181,5 kcal WW - 30g, B - 6,5g, T [...]
[...] jabłek. Posiłek ten zawiera do 900 kcal, do 44 g białek, do 25 g tłuszczów (głównie roślinnych), do 135 g węglowodanów. 5. posiłek Tuńczyk z puszki, z wody, z duszonymi warzywami. Na tefl onowej patelni pod przykryciem dusić kolejno, dodając następujące składniki: łyżkę oleju słonecznikowego, 200 g bakłażana, 200 g cukinii, 50 g czerwonej [...]
[...] z tłuszczu. Co ciekawe głównym źródłem węgli dla nich jest kukurydza, tak krytykowana przez propagatorów low-carb. Źródła makroskładników to: węgle - kukurydza, fasola, warzywa i owoce, białko i tłuszcze - niewielkie ilości mięsa, ryby, jaja. Więc jest to typowa bogata w węglowodany dieta, z ograniczoną ilością tłuszczy (ograniczoną, ale nie [...]
***Trochę historii.*** Po półrocznej, dość owocnej (84,5kg -> 71kg), redukcji przyszedł czas na robienie masy. Jestem już po miesiącu masowania "na sucho", a teraz zdecydowałem się na stack + mono. Końcówkę redukcji można prześledzić w moim poprzednim teście [...]
[...] znacznie szybciej prowadzą do miażdżycy i o 30% bardziej przyczyniają się do otyłości. Obecnie jedną z popularniejszych diet jest dieta śródziemnomorska, w której prym wiodą warzywa, owoce oraz wina. Zaobserwowano, że w krajach śródziemnomorskich, gdzie dietę taka stosuje się od pokoleń, zapadalność na choroby układu krążenia jest stosunkowo [...]
[...] w tygodniu,max) ( jeśli chodzi o wołowinę to niech to będzie polędwica, wołowina przednia lub zadnia lub ligawa) lub 300g ryby (dorsz, mintaj, morszczuk, sola, tilapia) - warzywa 4 Posiłek 14:30 ( 3 przerwa w pracy, 20 minut ) - 500g serka wiejskiego lekki 5 Posiłek (przed treningiem) 17:15 ( mam kawałek drogi z pracy do domu wiec ten posiłek [...]
[...] jeden dzień. Pani doktor uważa, że młodzież powinna odżywiać się głównie białkiem drobiowym i nabiałem, tłuszczami zdecydowanie roślinnymi i złożonymi węglowodanami, czyli warzywami i owocami, spożywanymi przynajmniej 5 razy dziennie. Bardzo trudne jest podawanie tak wysokich dawek białka przy tak małej ilości tłuszczu, tym bardziej, że [...]